4 self care tips voor het echte wellness gevoel

Foto: Elite Wellness

Wanneer je veel stress hebt, bijvoorbeeld in de periode voor de feestdagen, dan is het belangrijk om ook af en toe een moment voor jezelf te pakken. Een hele dag naar een wellness centrum neemt vaak te veel tijd in beslag, maar met deze self care tips haal jij het echte wellness gevoel gewoon in huis!

Investeer in een sauna voor thuis

Wil je vaak van een spa-momentje genieten thuis? Investeer dan in een sauna. Met een sauna voor thuis kun je op elk vrij moment even genieten en tot rust komen, zonder naar een wellness centrum te rijden. Een sauna kopen lijkt een onmogelijke opgave met een veel te duur prijskaartje, maar de prijzen vallen reuze mee. Een sauna is ideaal om tot rust te komen, maar het is ook goed voor je gezondheid. Win-win dus!

Haal een heerlijk zachte badjas in huis

Wanneer je naar een wellness centrum gaat, dan krijg je daar vaak een heerlijk zachte badjas. Gelukkig kun je zelf ook een zachte badjas aanschaffen. Dit zal zeker helpen om een ontspannen gevoel te creëren thuis. Een goede, zachte badjas geeft het gevoel alsof je geknuffeld wordt en brengt daardoor extra ontspanning met zich mee.

Maak zelf een gezichtsmasker

In de winkels heb je honderden verschillende maskers voor allerlei huidkwaaltjes. Hier zitten vaak ook allerlei overbodige ingrediënten in. Maak daarom thuis zelf een gezichtsmasker. Met een aantal huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kun je al een lekker hydraterend gezichtsmasker mengen: Yoghurt, honing, havermout en een banaan zijn niet alleen lekker als ontbijt, maar kun je ook voor je masker gebruiken. Ook afgekoelde kamillethee kun je toevoegen, dit kalmeert je huid. Laat het masker 15 minuten goed intrekken, daarna kun je het gezichtsmasker eraf spoelen.

Eindig met een heerlijk warme douche of een warm bad

Na het masker voel je je waarschijnlijk al helemaal ontspannen. Je kunt je spa-moment afmaken door een heerlijk warm bad te pakken. Hiervoor kun je vooraf wat essential oils in huis halen, dit laat het bad heerlijk ruiken. Geen bad thuis? Een warme douche met een heerlijk ruikende douchegel is ook ontzettend lekker en geeft een heerlijk ontspannen finish aan jouw self care-momentje. Je kunt natuurlijk ook kijken voor een spa voor thuis!

Elite Wellness

Specialist in infraroodcabines en jacuzzi’s met showrooms in Asten, Etten-Leur en Nieuwegein.