De voordelen van een hottub in de tuin

Foto: Elite Wellness

Houd je van ultieme ontspanning en blijf je daarvoor het liefst gewoon lekker thuis? Dan kun je een hottub in je tuin laten plaatsen. Een hottub is in Scandinavië bedacht en de naam betekent letterlijk ‘warm bad’. In Scandinavië heb je ook warmwaterbronnen in de natuur en de hottub moest hetzelfde idee geven: een bad met lekker warm water voor de ultieme ontspanning. Daarnaast zijn er nog meer voordelen te noemen voor een hottub. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Stress- en angstvermindering

Een sessie in je hottub vermindert niet alleen stress, door de ontspannende werking, maar ook angst. Door het verwarmde water, de massage van verschillende waterstralen en het gevoel van gewichtloosheid in het water, heb je minder mentale stress en ervaar je minder angstgevoelens. Daarnaast zorgt de warme temperatuur van de hottub ervoor dat je lichaamstemperatuur verhoogd wordt, waardoor je sneller in slaap valt en minder verstoringen van je nachtrust ervaart. Door een goede slaap, kun je ook stress en angstgevoelens verminderen.

Stimuleert spierherstel en vermindert pijn

De warmte van een hottub heeft een positief effect op je bloedsomloop, waardoor je spieren sneller herstellen. Een warm bad na het sporten is daarom erg goed. Het helpt ook om de verkrampte spieren te laten ontspannen en je hebt minder ontstekingen in je gewrichten. Daarnaast helpt de warmte van een hottub bij mensen met botproblemen, om de pijn te verminderen. 

Verbetert de huid

Een ander voordeel van de ontspannende werking van de hottub, is dat dit ook goed helpt voor een mooiere huid. Stress is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering, maar je gaat dit tegen door stress te verminderen. Daarnaast heb je een verhoogde circulatie bij het gebruiken van een hottub, waardoor er meer zuurstof en belangrijke voedingsstoffen naar de huid toe gaat. Hierdoor krijgt je huid een jeugdige en gezonde glans.

Lagere bloedsuiker en bloeddruk

Uit onderzoek is gebleken dat de hottub kan bijdragen aan een verlaagde bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes type 2. Dat is natuurlijk erg fijn. In principe imiteert de watertemperatuur van de hottub de effecten van sporten, wat ook een goede werking heeft op de bloedsuikerspiegel. Daarnaast wordt ook je bloeddruk verlaagd, doordat er meer zuurstof geproduceerd wordt als je in het warme water ligt.