Hottub goedkoop alternatief voor een jacuzzi?

Foto: ThMilherou

Een jacuzzi verbruikt veel stroom. Met de huidige energieprijzen is het momenteel minder voordelig om een jacuzzi aan te schaffen. Juist doordat alles duurder wordt, is ontspannen extra belangrijk. Investeren in uw gezondheid met een thuisspa is nog steeds mogelijk: heeft u wel eens aan een houtgestookte hottub gedacht?

De voordelen van een houtgestookte hottub

Het grootste voordeel van een houtgestookte hottub is de vele euro’s die u bespaart op stroomkosten. Dit komt, omdat er geen elektronica in de hottub zit en het water verwarmd wordt door een houtkachel. Wist u dat het verwarmen bijna geruisloos is? Daardoor kunt u nóg beter genieten van uw ontspanningsmoment. Een hottub kan meer dan alleen water verwarmen. U kunt heerlijk bubbelen door middel van jets of optimaal genieten van een hydro massagesysteem. U bespaart niet alleen op stroomkosten, maar ook op de entree van wellnesscentra én op de benzinekosten om er naartoe te rijden. Een hottub met een buitenkachel is erg praktisch en snel schoon te maken, waardoor je meer tijd overhoudt om er lekker van te genieten.

Waarom is een houtgestookte hottub goedkoper?

Een houtgestookte hottub is goedkoper in aanschaf dan bijvoorbeeld een jacuzzi. Dit komt, omdat er minder onderdelen zitten in een hottub. Daarnaast is een hottub in onderhoud een stuk goedkoper en minder tijdrovend. Het water wordt niet verwarmd door stroom. De huidige energieprijs is 0,71 cent per kwh. Om 1 liter water te verwarmen, is er zo’n 1,66 Watt nodig. Met een jacuzzi van gemiddeld 1500 liter kunnen de kosten momenteel per jaar oplopen tot wel 1000 euro. Er zijn mogelijkheden om te besparen op het verbruik, maar dat maakt de aanschaf van een jacuzzi een stuk duurder. Wanneer u kiest voor een houtgestookte hottub, betaalt u bij gebruik alleen de kosten voor het hout en het onderhoud. Hout verwarmt ook nog eens langer dan stroom. Dát is pas genieten na een lange werkdag in uw eigen tuin. 

Uw hottub kopen bij Elite Wellness

Ziet u het al helemaal voor zich hoe u lekker ontspant in uw eigen hottub? En nog kostenbesparend ook door middel van een houtgestookte hottub? Wij geven u graag advies. Kom langs in onze showroom in Etten-Leur, Nieuwegein of Asten. Neemt u gerust contact met ons op via de website bij vragen.